Zo ziet de terugtrekkende beweging van de NAM in Groningen eruit. Gas- en olievelden te koop, maar bedrijf betaalt deel versterkingen niet

De NAM trekt zich grotendeels terug uit Groningen. Het bedrijf weigert een deel van de kosten voor de versterkingsoperatie in Groningen te betalen en zet de kleine olie- en gasvelden te koop.

In het landschap van het aardbevingsgebied schieten gasleidingen uit de grond. Hoe willen wij dat ons land eruitziet als de gaswinning stopt? Wat moet weg en wat willen we weer zien?

In het landschap van het aardbevingsgebied schieten gasleidingen uit de grond. Hoe willen wij dat ons land eruitziet als de gaswinning stopt? Wat moet weg en wat willen we weer zien? Foto: Davide Degano

Shell en Exxonmobil, de eigenaren van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), zien Nederland niet meer als belangrijk voor gas- en oliewinning, waardoor het bedrijf beperkt ruimte heeft om te investeren.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu