NAM ruimt gasputten op locatie Uiterburen in Zuidbroek op. Speciale opruimtoren wordt deze week opgebouwd

De locatie Uiterburen is al sinds 2008 buiten gebruik.  Foto: Google Street View

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) verwacht zondag te kunnen beginnen met het verwijderen van de tien gasputten op de locatie Uiterburen in Zuidbroek. De NAM is dinsdag begonnen met het opbouwen van de opruimtoren.

De opruimtoren is een toren die speciaal ontworpen is voor het definitief verwijderen gasputten die niet meer in gebruik zijn. De toren wordt in delen naar Uiterboeren vervoerd. Dit gaat gepaard met een fors aantal transportenbewegingen.

Opruimwerkzaamheden duren halfjaar

De opruimwerkzaamheden, die naar verwachting zondag beginnen, duren een halfjaar. De opruimwerkzaamheden zullen 24/7 plaatsvinden en kunnen gepaard gaan met geluid en extra licht rondom de opruimtoren.

Laatste stap

De locatie Uiterburen is de eerste locatie van het Groningen-gasveld waar de gasputten definitief worden afgesloten en opgeruimd. De locatie is al sinds 2008 buiten gebruik. De bovengrondse installatie is al verwijderd.

Het opruimen van de achtergebleven putten is de laatste stap. De start van deze werkzaamheden werd in april voor augustus aangekondigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu