Nationaal Coördinator Groningen blijft tientallen miljoenen uitgeven aan ingehuurde krachten. Veel meer dan aan vaste medewerkers

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) betaalde vorig jaar 48,1 miljoen euro salaris aan 260 externe medewerkers. Dat is bijna 15 miljoen euro meer dan in 2020, terwijl de uitvoeringsdienst vorig jaar juist zou kijken of het minder medewerkers van buitenaf kon inhuren.

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) betaalde vorig jaar 48,1 miljoen euro salaris aan 260 externe medewerkers. De NCG is de organisatie die verantwoordelijk is voor het inspecteren, beoordelen en versterken van onveilige huizen in het aardbevingsgebied.

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) betaalde vorig jaar 48,1 miljoen euro salaris aan 260 externe medewerkers. De NCG is de organisatie die verantwoordelijk is voor het inspecteren, beoordelen en versterken van onveilige huizen in het aardbevingsgebied. Foto: Kees van de Veen

De extern ingehuurde medewerkers ontvangen het meeste geld, terwijl er meer vaste medewerkers zijn, blijkt uit het jaarverslag 2021 van de NCG. De NCG is de organisatie die verantwoordelijk is voor het inspecteren, beoordelen en versterken van onveilige huizen in het aardbevingsgebied. De dienst gaf vorig jaar in totaal 79,2 miljoen euro uit aan salariskosten.

Veel geld naar externe inhuur

Nieuws

Meest gelezen

menu