NCG wil beter overzicht van de versterking

De NCG loopt achter met versterken in Groningen. Foto: DvhN

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) werkt aan een nieuw overzicht waarop de resultaten van de versterkingsoperatie in Groningen uitgebreider worden weergegeven.

Het huidige ‘dashboard’ van de NCG kwam er mede op aandrang van de landelijke politiek, die wilde weten waarom de versterking van huizen in het aardbevingsgebied zo moeizaam verloopt. Maar dat overzicht geeft maar vier cijfers: het aantal opnames, de beoordelingen, de vastgestelde projecten en tot slot de huizen die daadwerkelijk zijn versterkt. Dat laatste aantal, 1025, oogt mager na jaren arbeid door een organisatie met enkele honderden medewerkers.

‘Ook alle tussenstappen laten zien’

,,We willen een overzicht dat een completer beeld geeft en bijvoorbeeld ook alle tussenstappen laat zien die er zijn tussen de opname van een woning en de uiteindelijke afronding van een project. Zo kunnen we ook uitgebreider tonen wat er in elke gemeente gebeurt’’, zegt woordvoerder Roos Leenders van de NCG. ,,Een nieuwbouwproject duurt bijvoorbeeld vaak wel drie jaar. Soms lijkt het dan of er niets wordt opgeleverd, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt.’’

Ze hoopt dat het nieuwe dashboard voor de zomer gereed is, maar of dat gehaald wordt is onzeker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu