NDC mediagroep en Sikkom-journalist Willem Groeneveld uit Groningen doen aangifte tegen Havos Vastgoed en eigenaar Han Vos wegens intimidatie en delen van persoonsgegevens

Journalist Willem Groeneveld van het Groningse stadsblog Sikkom. Foto: Archief DvhN

NDC mediagroep en Sikkom-journalist Willem Groeneveld doen aangifte tegen Havos Vastgoed en eigenaar Han Vos. Er zou sprake zijn van intimidatie en het delen van persoonsgegevens.

Groeneveld schrok donderdagochtend rond 5.15 uur wakker van lawaai op straat voor zijn woning in Groningen. Medewerkers van Havos Vastgoed bleken op dat moment zo'n twintig fietsen uit een werkbus te laden, die voor het huis van Groeneveld werden neergezet.

Sikkom publiceerde woensdag een kritisch artikel over het reilen en zeilen van Havos. Uit dat artikel werd duidelijk dat het bedrijf woensdag fietsen voor studentenwoningen aan de Oostersingel in Groningen had vervoerd naar Froombosch, omdat ze in de weg zouden staan.

Een aantal eigenaren van de fietsen benaderde stadsblog Sikkom. Eigenaar Han Vos gaf vervolgens aan dat de rijwielen opgehaald konden worden in Froombosch.

'Enige tijd later vlogen er vijf stenen door mijn raam'

Toen Groeneveld contact opnam met Vos, dreigde de eigenaar van Havos zijn privéadres te delen. ,,Dat heeft hij al een keer eerder gedaan naar aanleiding van publicaties over Havos op Sikkom. Enige tijd later vlogen er vijf stenen door mijn raam", aldus Groeneveld. Hij kan niet bewijzen dat die vernieling een gevolg was van het delen van zijn adres, maar de vermoedens zijn er wel.

Donderdag bleef het dus bij een stel fietsen voor de deur. De aangiftes en meldingen van de eigenaars die hun eigendom zijn kwijtgeraakt worden onderzocht door de politie. Die heeft de fietsen inmiddels naar het politiebureau aan de Rademarkt gebracht.

Havos stuurde donderdagochtend zelf foto's naar Dagblad van het Noorden van de 'actie' voor het huis van Groeneveld. ' Dankzei een welwillende stadje kunt u ook de fietsen ophalen in Groningen', luidde de inhoud van de mail. Havos heeft op sociale media ook het privé-adres en telefoonnummer van Groeneveld gedeeld.

 

Groeneveld en NDC mediagroep doen nu aangifte tegen Havos en eigenaar Han Vos vanwege intimidatie en het delen van persoonsgegevens. Groeneveld stelt nogmaals dat Vos niet voor het eerst in de fout gaat. ,,Naar aanleiding van de vorige keer heeft hij namelijk een reprimande gehad van de Autoriteit Persoonsgegevens en een brief van onze advocaat."

Nieuws

Meest gelezen

menu