NH Hotel biedt 'plaats in de herberg' aan jonge dakloze (en hij krijgt ook een baan aangeboden)

Het NH Hotel in Groningen heeft met Kerst onderdak geboden aan een jonge dakloze (20). De jongen mag tot 1 januari blijven. Wellicht kan hij straks ook aan het werk.

De jongen sliep in de periode voor Kerst in de stationshal in Groningen. Fotograaf Joram Krol, die veel daklozen fotografeert en zich via de stichting Straatwijs voor hen inzet, maakte een foto van de slapende jongen, met op de achtergrond de grote kerstboom in de stationshal.

Wachtlijst

Straatwijs had eerder samen met NH Hotel activiteiten voor daklozen georganiseerd. Toen had de assistent-manager van het hotel aangegeven dat de organisatie hem wel mocht benaderen als ze hulp nodig had.

Krol's collega Siebe Zwerver: ,,Deze zou theoretisch in de nachtopvang van het Kopland kunnen, maar daarvoor is hij te kwetsbaar. Hij is niet verslaafd en niet agressief, dus daarom dacht ik aan het aanbod van NH Hotel. De assistent-manager vond het wel spannend, maar wilde het wel proberen.''

NH Hotel droeg de kosten voor de kerstdagen. Straatwijs heeft besloten de resterende dagen tot 1 januari te betalen. De hoop is dat er daarna opvang voor de jongen is voor de langere termijn.

Laminaatlegger

Het (kerst)verhaal van de jongen sprak zoveel mensen aan dat het beide Kerstdagen rondging op social media. Laminaat Fabrieks Verkoop Koldingweg heeft de jongeman inmiddels via de facebookpagina van Sikkom onderdak en een baan als laminaatlegger aangeboden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu