NHL Stenden naar GasTerra gebouw in binnenstad Groningen

Het Gasterra gebouw in Groningen wordt de nieuwe locatie van NHL Stenden in Groningen. Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

NHL Stenden verhuist de lerarenopleidingen naar het GasTerra gebouw in de binnenstad van Groningen. In 2025 gaan de circa 1000 studenten naar het pand naast het Centraal Station. Hiermee komt een grote wens van de hogeschool uit: „We zijn zeer verheugd dat we mogen terugkeren naar de binnenstad van Groningen.”

Na de fusie van NHL en Stenden in 2018 ontstond de wens om beide locaties aan het Zernikeplein en de Phebenstraat samen te voegen tot één unieke locatie in de binnenstad van Groningen. Destijds bleek er geen passende locatie beschikbaar te zijn. Daarom werd de huidige locatie aan de Eemsgolaan gehuurd en verbouwd.

Iconische locatie met hoge duurzaamheidsstandaard

De nieuwe locatie staat vlak naast het Centraal Station. Het voormalige ABN AMRO pand, dat uit de jaren tachtig dateert, werd in 2013 door huidige gebruiker GasTerra volledig gerenoveerd. Zonnepanelen, driedubbel glas, warmtepompen en warmte-koude-opslag werden toegevoegd. Na de renovatie was het pand het meest duurzame gebouw van Nederland.

Voor NHL Stenden zal het opnieuw verbouwd worden. In 2040 moeten alle gebouwen van de onderwijsinstelling voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs.

Nieuws

menu