NPG-impuls: 3 miljoen euro voor nieuwe sportvoorzieningen in Midden-Groningen

Foto: Pixabay

In de gemeente Midden-Groningen kunnen 2 nieuwe sportzalen worden gebouwd en een aantal andere worden verbeterd. Dit is mogelijk dankzij een impuls van ruim 3 miljoen euro van het Nationaal Programma Groningen (NPG).

In de buurt van Kindcentrum Woldwijck1 aan de Mars in Hoogezand wordt een nieuwe sporthal gebouwd. Bij Kindcentrum Woldwijck2 wordt de nieuwe sportzaal verdubbeld.

Verder worden 3 sportzalen verbeterd door bijvoorbeeld ‘innovatieve kenmerken’ toe te voegen.

De locatiekeuze is afgestemd op de vraag naar sportvoorzieningen vanuit het onderwijs, waardoor onnodige leerlingenstromen door de wijk worden voorkomen.

Bijdragen aan sociale verbinding

De gemeente Midden-Groningen zoekt bij sport ook nadrukkelijk de verbinding met het sociale domein.

Wethouder Erik Drenth: ,,Het bouwen van 2 nieuwe sportzalen is absoluut een enorme kans. De sportzalen kunnen buiten schooltijden gebruikt worden voor wijk- en jeugdgerichte activiteiten en daarmee bijdragen aan sociale verbinding.”

Een bijkomend voordeel van nieuwbouw zijn lagere onderhouds- en energielasten.

Scholenprogramma

De impuls op de sportvoorzieningen sluit aan bij de ambities van het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen . Met dit programma wordt toegewerkt naar aardbevings- en toekomstbestendige scholen in 2021.

Het programma bestaat in totaal uit meer dan 20 projecten.

Nationaal Programma Groningen

Het Nationaal Programma Groningen is bedoeld om Groningers weer vertrouwen te geven in de toekomst en bij te dragen aan een bloeiende toekomst. Vanuit het Nationaal Programma Groningen is in totaal 1,15 miljard euro als startkapitaal beschikbaar voor sociale en economische structuurversterking van het aardbevingsgebied.

Directeur Siem Jansen: ,,Het Nationaal Programma Groningen is bedoeld om plannen op weg te helpen, plannen die bijdragen aan de toekomst en aansluiten op de ambities.”

Voor de sportvoorzieningen in Hoogezand is 3.081.500 euro beschikbaar gesteld.

Nieuws

Meest gelezen

menu