Na 115 jaar afscheid van de Vennekerk

De laatste dienst in de Vennekerk. Foto: Huisman Media

De leden van de Protestantse Gemeente Winschoten (PGW) hebben gistermorgen tijdens de ochtenddienst afscheid genomen van de Vennekerk.

De leden van de Protestantse Gemeente Winschoten (PGW) hebben gistermorgen tijdens de ochtenddienst afscheid genomen van de Vennekerk.

Daarmee is er een eind gekomen aan 115 jaar ‘kerken' in de Vennekerk. Eind vorig jaar werd het godshuis dat in 1901 werd gebouwd, door een stichting overgenomen. De stichting wordt geleid door het Winschoter echtpaar Henk en Riek van der Wal. De PGW is door de overnome verlost van hun exploitatieprobleem. Want; naast de Vennekerk bezit de PGW ook nog de Marktpleinkerk.

De dienst, waarvoor veel leden, voormalig predikanten en ex-kosters naar de kerk waren gekomen, werd geleid door de twee predikanten, Bert van der Woude en Jurjen Hilverda. De Winschoter Robert Jalink nam de leden mee in de geschiedenis van de kerk. Hij werd er zelf in 1960 gedoopt. Jalink refereerde onder meer naar de grondige opknapbeurt van de kerk in 1973. Toen werd er een nieuw orgel van het merk Blank geplaatst. De glorietijden voor de kerk waren in het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw. In 1924 werd de kerk uitgebreid en telt sindsdien ongeveer achthonderd plaatsen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu