Na 134 jaar komt vandaag een einde aan paardenraces in het Stadspark. Vliegtuigjes boven Groningen delen sneer uit. 'Einde aan drafsport. Schaam u diep B&W'

Vliegtuigjes boven Groningen. Foto: Sikkom

De allerlaatste paardenrace op de Drafbaan in Groningen staat vandaag op het programma. Het historische bolwerk moet wijken voor de plannen van de gemeente om er een evenementenlocatie van te maken.

Het stadsbestuur droomt van nog meer grote optredens op de Drafbaan. net zoals vroeger The Rolling Stones en Tina Turner in het Stadspark stonden, recent bijvoorbeeld Sting en komend jaar Guns ’n Roses, Green Day en nog een lading bands.

Volgens de gemeente gaat de drafsport niet samen met die plannen dus komt er een einde aan 134 jaar paardenkoersen in het Stadspark.

‘Schaam u diep’

Dat doet pijn bij betrokkenen. Sinds de bekendmaking van de plannen komen ze stevig in verweer met rapporten waaruit blijkt dat beide activiteiten prima samengaan, handtekeningenacties en een offensief in de pers, maar zonder resultaat.

Vandaag wordt de allerlaatste koers gereden. Om daarbij stil te staan vliegen er twee vliegtuigjes boven Stad met daarachter een tekst op spandoeken: ‘Einde aan drafsport. Schaam u diep B&W’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu