Hoge temperaturen en droogte maken kans op natuurbranden groter. Na Drenthe schaalt ook Groningen op naar natuurbrandrisico fase 2

De Veiligheidsregio Groningen heeft het natuurbrandrisico in de provincie zondagavond opgeschaald naar natuurbrandrisico fase 2. Foto: ANP

De Veiligheidsregio Groningen heeft het natuurbrandrisico in de provincie zondagavond opgeschaald naar natuurbrandrisico fase 2. Door de hoge temperaturen en droogte is de kans op een natuurbrand groter geworden.

In Drenthe werd zaterdag al opgeschaald. De Veiligheidsregio vraagt mensen die de natuur ingaan goed op te letten en 112 te bellen als ze iets verdachts zien. Om te voorkomen dat er brand in de natuur ontstaat, moeten roken, barbecueën, hete uitlaat in hoog gras en afval in de natuur vermeden worden.

Alert

Daarnaast moeten boeren alert zijn. Door de droogte is er een grotere kans op brand in landbouwmachines. Boeren moeten daarom deze machines regelmatig stofvrij maken en zorgen voor een preventief blusmiddel tijdens het oogsten.

Nieuws

menu