Na bijna zes jaar wachten krijgen taxibedrijven toegang tot Marktplein in Winschoten. Directeur Appie van TCO is opgelucht: 'Blij dat we er 24/7 met onze taxi's terecht kunnen'

Taxichauffeurs mogen voortaan aan deze kant van het Marktplein in Winschoten hun auto's parkeren om klanten op te pikken.

Taxichauffeurs mogen voortaan aan deze kant van het Marktplein in Winschoten hun auto's parkeren om klanten op te pikken. Foto: Tammo Beishuizen

Een klein vreugdesprongetje heeft hij gemaakt. Na zes jaar heeft Appie Kuiper, directeur Taxi Centrale Oldambt (TCO) eindelijk zijn zin. Op het Marktplein in Winschoten mag hij voortaan met zijn taxi kort staan te wachten op klanten.

Eerder deze week kreeg hij het nieuws vanuit het stadhuis in Winschoten te horen. ,,Nou dat was een opluchting.” Tot voor kort moesten de taxichauffeurs hun auto buiten het Marktplein parkeren, wachtend op klanten. ,,Klanten moesten naar het Schönfeldplein lopen en dat gaf toch regelmatig gedoe”, weet Ruurdjan Bakker, verkeersspecialist bij de gemeente Oldambt.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's