Na crash in reserveringssysteem reguleert veerdienst Wagenborg (van boot naar Schiermonnikoog) websitebezoekers

Wagenborg-directeur Ger van Langen kwam de rij wachtenden zijn excuses aanbieden en had voor hen een goede mededeling. Voor de terugtocht op de 16e worden de poortjes op Ameland gewoon opengezet. Meteen kromp de lange rij met de helft.

Wagenborg-directeur Ger van Langen kwam de rij wachtenden zijn excuses aanbieden en had voor hen een goede mededeling. Voor de terugtocht op de 16e worden de poortjes op Ameland gewoon opengezet. Meteen kromp de lange rij met de helft. FOTO JAN SPOELSTRA

Rederij Wagenborg reguleert websitebezoekers na de drukte van dinsdag die ervoor zorgde dat site plat ging. Vanwege de coronamaatregelen moet er sinds 16 juni gereserveerd worden voor de overtocht van en naar Ameland of Schiermonnikoog.

Reizigers probeerden dinsdag massaal een ticket te boeken waardoor de reserveringssystemen van de rederij bezweken. Volgens hen is het aantal bezoekers van de website sinds dinsdag vervijfvoudigd. Om een nieuwe crash te voorkomen reguleert Wagenborg sinds dinsdagmiddag de bezoekers van de site.

Druk op servers

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's