Na crash in reserveringssysteem reguleert veerdienst Wagenborg (van boot naar Schiermonnikoog) websitebezoekers

Wagenborg-directeur Ger van Langen kwam de rij wachtenden zijn excuses aanbieden en had voor hen een goede mededeling. Voor de terugtocht op de 16e worden de poortjes op Ameland gewoon opengezet. Meteen kromp de lange rij met de helft. FOTO JAN SPOELSTRA

Rederij Wagenborg reguleert websitebezoekers na de drukte van dinsdag die ervoor zorgde dat site plat ging. Vanwege de coronamaatregelen moet er sinds 16 juni gereserveerd worden voor de overtocht van en naar Ameland of Schiermonnikoog.

Reizigers probeerden dinsdag massaal een ticket te boeken waardoor de reserveringssystemen van de rederij bezweken. Volgens hen is het aantal bezoekers van de website sinds dinsdag vervijfvoudigd. Om een nieuwe crash te voorkomen reguleert Wagenborg sinds dinsdagmiddag de bezoekers van de site.

Druk op servers

Wagenborg-directeur Ger van Langen laat weten dat een aantal reserveringen niet goed is gegaan door druk op de servers.

,,Met man en macht wordt er achter de schermen gewerkt om deze reserveringen alsnog voor de reisdatum per mail te bevestigen. Niemand hoeft zich zorgen te maken niet mee te kunnen met de veerboot. Wij lossen het altijd op voor onze reizigers, desnoods ter plekke in de terminal. Wij laten niemand staan'', aldus Van Langen.

De verwachting is dat het nog wel even druk blijft op de website. Wagenborg adviseert reizigers die de komende weken nog niet op de boot hoeven op een later moment de overtocht te reserveren.

De rederij hoopt snel zonder regulering van websitebezoekers te kunnen.

Nieuws

menu