Na de nonnen en verpleegsters, nu de jongelui in zusterflat Winschoten

De Zusterflat, naast het voormalig Lucas ziekenhuis in Winschoten krijgt een nieuwe toekomst. Er wordt hard gewerkt om het flatgebouw om te toveren tot een appartementencomplex voor jongeren. De animo om er te wonen is groot.

David Maas, directeur WiMa Vastgoed en Jeroen Hemmes, projectmanager op een van de bovenste etages van de Zusterflat in Winschoten met zicht over Winschoten.

David Maas, directeur WiMa Vastgoed en Jeroen Hemmes, projectmanager op een van de bovenste etages van de Zusterflat in Winschoten met zicht over Winschoten. Foto: DVHN

De Zusterflat was met 27 meter ooit het hoogste gebouw van Winschoten. Negen etages telde de stenenkolos naast het Lucas ziekenhuis en het bood plaats aan meer dan honderd, vrijwel uitsluitend, vrouwelijke ziekenhuismedewerkers. Legio zijn de verhalen over wilde feesten, optredens van André van Duin, Ted de Braak en Lenny Kuhr, de kelder die vlak voor het weekend werd omgetoverd tot kroeg -De Bonte Kaketoe- en de nonnen die in de beginjaren streng toezicht hielden op wie naar binnen wilde ‘om stoom af te blazen’. Liefdes zijn er geboren en talloze gebroken.

menu