Na het geblaf gaat de Papiermolen op slot

Traditiegetrouw sluiten honden en hondenbezitters het zwemseizoen in openluchtzwembad De Papiermolen af.

De Papiermolen in Groningen liet zondagavond 250 honden en hun baasjes spartelen. Als het geblaf is verstomd gaat het zwembad anderhalf jaar lang dicht.

Blaffen, keffen, grommen en veel geroep: Charlie, Sasja, Max, Marley, Cindy, James! Kom hier! Nu!

Viervoeters in alle soorten en maten

Openluchtbad De Papiermolen in Groningen werd zondagavond traditiegetrouw in bezit genomen door honden en hun eigenaren. Boxers, doggen, herders, maltezers, jack russels, vizsla’s, windhonden; viervoeters in alle soorten en maten doken het heldere water in. Kwispelend achter een bal aan of fanatiek op zoek naar de baas ergens in één van de vijf bassins.

Niet alle baasjes deden hun hond voor hoe het moest. ,,Te koud’’, zegt de eigenaresse van witte herder Pasja die op zijn beurt op de rand van het bad blijft zitten. ,,Toe maar’’, probeert de bazin nog, maar je ziet de hond denken ‘spring er lekker zelf in’.

Fantastische speeltuin

De meeste honden vinden het fantastisch zo’n grote speeltuin waar, behalve veel water, talloze speelkameraadjes zijn. Zo heeft de 1,5 jaar oude James (,,een vrouwtjes bracco italiano) een maatje gevonden in een jonge mannetjes vizsla. Ze racen achter elkaar aan door het zwembad. James’ baas is Reinier Bron (31) uit Groningen die zich net heeft afgedroogd. ,,James wil alleen in het ondiepe bad waar ze kan staan, maar het was leuk. Of misschien is het vooral voor de baasjes leuk.’’

Als de honden zijn uitgespeeld worden de baden leeggepompt en gaat het hek de komende anderhalf jaar dicht. Het monumentale zwembad uit 1955 ondergaat een grootschalige renovatie van 3 miljoen euro. Onder meer wordt de verouderde installatie vervangen door een duurzaam systeem.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu