Na twee vaccinaties kreeg Rob Mulder uit Groningen toch nog corona. 'En dat je het dan zó te pakken krijgt... ik prijs me gelukkig dat ik die prikken heb gehad'

Volledig gevaccineerd en toch corona krijgen. Het overkwam Rob Mulder uit Groningen. Hij schrok er erg van en prijst zich gelukkig dat hij die twee prikken heeft gehad.

Rob Mulder.

Rob Mulder. Foto: Jan Willem van Vliet/DvhN

,,Als je het met twee vaccinaties zó te pakken krijgt, dan vrees ik voor de mensen die het zonder die bescherming door moeten maken", vertelt Mulder aan de telefoon. Na een midweek flink ziek te zijn geweest ('bijna 40 graden koorts, hoesten, spierpijn, niets ruiken en proeven - alles behalve benauwdheid') is hij zaterdag weer aan de beterende hand.

Dinsdag merkte Mulder - journalist en oprichter van 'Grandioos Groningen' - dat hij een beetje hoestte. Na een wandeling kwam hij rillend van de kou thuis. ,,Ik zei tegen mijn hond Wim: wat heb ik?". Toen hij zag dat zijn temperatuur 39.7 graden was, maakte hij meteen een testafspraak voor de volgende ochtend. Die kwam positief terug. Mulder: ,,Wanneer heb je nou koorts? Mensen zeiden wel: griep gaat ook rond, maar zo met dat hoesten erbij. En toen ik om 4 uur 's nachts wakker werd en niks rook... nouja, dan weet je het wel."

'Sodeknetter'

Het virus had hem goed te pakken. ,,Ik was naar de tandjes, sodeknetter", aldus Mulder. ,,En omdat ik gevaccineerd was, was dit dus de 'light' -variant. Nou ik prijs me gelukkig dat ik die prikken heb gehad."

Quarantaine

Inmiddels gaat het beter en kan hij op zijn balkonnetje van de weekendzon genieten. Mulder moet wel nog een paar dagen in quarantaine, 'zeven dagen na de eerste ziekteverschijnselen en dan 24 uur klachtenvrij'.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu