Nachtclubs om middernacht weer dicht: 'dikke dooie mus' voor Jeroen van Broekhoven van club Fox in Stadskanaal

Heel verrassend was daar dinsdagmiddag het bericht dat ook nachtclubs en discotheken vanaf zaterdag 25 september weer open mogen voor uitgaanspubliek met een coronapas.

Jeroen van Broekhoven in zijn discotheek Fox in Stadskanaal.

Jeroen van Broekhoven in zijn discotheek Fox in Stadskanaal. Foto: Harry Tielman

Dat is het goede nieuws voor de sector. Het addertje onder het gras is dat de nachthoreca, net als cafés en restaurants, om middernacht de deuren moeten sluiten. Erg blij reageren ondernemers dan ook niet.

,,Ik moest het twee keer lezen om te kijken of het er echt stond”, zegt eigenaar Jeroen van Broekhoven van club Fox in Stadskanaal. ,,Maar het staat er echt. Nachtclubs die om middernacht dicht moeten. We worden blij gemaakt met dikke een dooie mus.”

‘Fox houdt zich nog even rustig’

Van Broekhoven is niet van plan om zijn megazaak volgende week open te gooien en zijn openingsuren te vervroegen. ,,Nee, geen denken aan. Ik wil doen waar ik goed in ben en dat is de nacht.” Hij richt zich op 1 november. Hij heeft goede hoop dat per die datum de sluitingstijden naar achteren gaan. ,,Tot die tijd houdt de Fox zich nog even rustig”, zegt Van Broekhoven.

Ook Palace blijft dicht

Ook Geeske Smid, manager van de clubs Palace (Gelkingsestraat) en Ocean 41 (Grote Markt) in Groningen moest met de ogen knipperen toen ze het bericht las. ,,Ons als sector is steeds 1 november voorgehouden als datum waarop we waarschijnlijk weer open zouden mogen”, zegt Smid. ,,Dan is dit even schakelen en helemaal als je leest dat de tent om middernacht alweer dicht moet. Voor nachthoreca is dat... nogal uitzonderlijk.”

Voor Palace (capaciteit van 1250 man) ziet ze het vooralsnog niet voor zich om de zaak te openen in de avond. Voor het kleinere Ocean 41 (350) zit dat er waarschijnlijk wel in, verwacht Smid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu