Nachthoreca haalt bakzeil nu Groningen dreigt met dwangsommen en ontruiming. Geen groot nachtfeest zaterdag in Stad

Nachtclub zaterdag open? Dat kan clubs in Groningen op een forse boete komen te staan. ANP

Meerdere nachthorecagelegenheden besluiten toch niet open te gaan zaterdag nu de gemeente Groningen heeft gedreigd met dwangsommen.

In ieder geval EM2 en Paradigm hebben zich afgemeld om zo een boete te voorkomen.

De Groninger nachtburgemeester Merlijn Poolman, die de landelijke protestactie tegen de coronamaatregelen in Stad coöordineert, is zwaar teleurgesteld in de gemeente over de keuze voor de ‘harde lijn’. ,,Een gemiste kans. Groningen had nu kunnen laten zien dat ze het nachtleven een warm hart toedraagt. In plaats daarvan buigt de gemeente liever voor het destructieve nachtbeleid dat Den Haag al twee jaar voert.’’

De nachthoreca-ondernemers hebben volgens Poolman nog steeds geen zicht op verbetering van hun situatie. ,,De aankomende versoepelingen stellen werkelijk niets voor. Het nachtleven heeft niets aan een sluitingstijd van 01 uur. De schulden lopen steeds hoger op, de steun is abominabel.


Poolman vreest dat de protestactie als een nachtkaars uitgaat nu de gemeente alle bedrijven heeft gedreigd met een dwangsom. De ondernemers die voor 13.00 uur vrijdagmiddag niet aan de gemeente kenbaar maken dat ze afstand nemen van de actie, krijgen preventief een dwangsom opgelegd. Wie de deuren na 22 uur zaterdag nog open heeft krijgt daadwerkelijk een boete en de zaak zal worden ontruimd, dreigt de gemeente.

Nieuws

menu