Nationaal Programma Groningen keurt lokale programma's gemeenten Het Hogeland en Midden-Groningen goed. Ook geld voor negen projecten provincie Groningen

Henk Jan Bolding Foto: Stef Steneker

Het dagelijks bestuur van het Nationaal Programma Groningen (NPG) heeft maandag de lokale programma’s ‘Hart voor Midden-Groningen’ en ‘De Kop op ‘t Hogeland’ goedgekeurd. Ook negen projecten van de provincie Groningen kunnen starten dankzij een NPG-bijdrage. Voor deze programma’s en projecten is in totaal 51 miljoen euro beschikbaar.

Hart voor Midden-Groningen is het lokale programma van de gemeente Midden-Groningen. ‘Ons programmaplan zet vooral in op de jeugd en op mensen die het moeilijk hebben’, licht burgemeester Adriaan Hoogendoorn in een persbericht toe.

‘Het principe is voorkomen is beter dan genezen - we willen mensen juist aan de voorkant ondersteuning bieden. Verder hebben we veel aandacht voor een aantrekkelijke en veilige woonomgeving en zetten we in op een gezond economisch klimaat.’

‘Verhogen van de brede welvaart’

In het lokale programma van de gemeente Het Hogeland - De Kop op ‘t Hogeland - zijn de ambities voor de komende jaren in eerste instantie gericht op ‘het verhogen van de brede welvaart’. Dat gebeurt via zes centrale thema’s, waaronder zorgen voor en met elkaar, en leven lang ontwikkelen.

Burgemeester Henk Jan Bolding: ‘Met behulp van de zes thema’s kunnen we tot 2030 samen verder werken aan de toekomst van onze mooie gemeente Het Hogeland.’

De provincie Groningen zet in op toekomstperspectief voor inwoners met de focus op belangrijke thema’s als landschap, onderwijs en vakmanschap, bedrijvigheid en klimaat. Maandag zijn negen initiatieven goedgekeurd die het verduurzamen van huizen, digitaliseren van bedrijven, innovatie in de landbouw, aanpassen aan klimaatverandering en duurzame mobiliteit stimuleren.

‘Gedeputeerde Nienke Homan: ‘Dit zijn projecten die een antwoord geven op grote maatschappelijke problemen en waar we nu extra investeringskracht voor hebben.

De volgende vergadering van het dagelijks bestuur van NPG is 12 februari.

Nieuws

Meest gelezen

menu