Nationaal Programma Groningen organiseert opnieuw een 'Fondsenmiddag' voor Groningers met goede ideeën (net als voor Toukomst)

Ideeënbank Groningen en Nationaal Programma Groningen organiseren op donderdag 23 september een online Fondsenmiddag voor Groningers met goede ideeën voor de toekomst van de provincie.

Foto: Pixabay.

Foto: Pixabay.

Alle Groningers met een goed idee dat bijdraagt aan de toekomst van de provincie krijgen de gelegenheid om hun idee aan adviseurs, regionale en landelijke fondsen te presenteren, meldt NPG. ‘Zij kijken of het idee kansrijk is, geven tips en helpen op weg.’

Vorig jaar organiseerde NPG Fondsendagen voor initiatiefnemers die een idee instuurden voor Toukomst. Siem Jansen, directeur bij NPG: ,,We merkten toen dat hier veel vraag naar was. In een mum van tijd zaten deze bijeenkomsten vol. Alle reden om opnieuw een Fondsensessie te houden en nu alle Groningers de gelegenheid te geven om hieraan deel te nemen. We willen goede ideeën voor Groningen stimuleren. Ook als ze niet direct aansluiten bij de doelstellingen en voorwaarden van het nationaal programma. De Fondsenmiddag kan daarbij helpen”.

Adviseurs, regionale en landelijke fondsen

Initiatiefnemers krijgen de gelegenheid om hun idee aan meerdere partijen te presenteren. Adviseurs van bijvoorbeeld Groninger Dorpen, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, CMO STAMM en GroBusiness helpen hen bij het verder ontwikkelen van hun plannen of het zoeken naar financieringsmogelijkheden. Regionale en landelijke fondsen zijn aanwezig bij presentaties die passen bij hun doelstellingen.

Pitch

In een pitch van vijf minuten lichten Groningers online hun idee of project toe, waarop adviseurs en fondsen reageren. De organisatoren nemen na afloop contact op met de initiatiefnemers om eventuele vragen te beantwoorden en contactgegevens te delen.

Aanmelden: ruimte voor dertig pitches

Groningers met een goed idee kunnen zich vóór maandag 13 september aanmelden via nationaalprogrammagroningen.nl/fondsendag. Hier staat ook meer informatie over de dag zelf en het aanmelden. Er is in totaal ruimte voor dertig pitches.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu