National Geographic maakt special over energie in Groningen

Barbara Risselada van Marketing Groningen (tweede van links) staat met de speciale exemplaren in de hand die ze aanbiedt aan gedeputeerde Nienke Homan (met bril) en wethouder Mattias Gijsbertsen. Geheel links kijkt presentatrice Brecht van Hulten toe. Foto: Marketing Gromningen

Op de noordelijke klimaattop in Groningen is donderdagmiddag het eerste exemplaar van de special van het tijdschrift National Geographic over energie in Groningen uitgereikt.

De speciale uitgave wordt 21 november landelijk uitgegeven bij het National Geographic Magazine. Aanleiding voor deze special is de film An Inconvenient Sequel van Al Gore over klimaatverandering die 23 november in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

De eerste exemplaren van de energie-special waren voor Groninger gedeputeerde Nienke Homan en de Groninger wethouder Mattias Gijsbertsen. Ze werden aangeboden door Barbara Risselada van Marketing Groningen.

Energie-innovaties

De provincie Groningen speelt een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering. Om de verandering van het klimaat te remmen, is een transitie nodig van fossiele naar schone, hernieuwbare energie. Kennisinstituten als de Rijksuniversiteit en de Hanze Hogeschool werken nauw samen met het bedrijfsleven aan energie-innovaties. Ook wordt in Groningen nagedacht over het omgaan met de gevolgen van klimaatverandering die nu al merkbaar zijn. Binnenkort neemt het internationale kenniscentrum voor klimaatadaptatie van de Verenigde Naties zijn intrek in het gebouw van de Energy Academy Europe in Groningen

Special

Om te laten zien wat er in de provincie Groningen speelt omtrent duurzame energie en energietransitie, heeft National Geographic – op initiatief van Marketing Groningen en het Akkoord van Groningen – samen met betrokken Groningers een special gemaakt. In deze special is aandacht voor kleine projecten, bijvoorbeeld de bouw van windmolens die in de achtertuin passen, en voor hightech research met mondiale potentie, zoals de ontwikkeling van printbare zonnecellen.

Première

De special komt uit op 21 november 2017, in de week van de Nederlandse première van de documentaire An Inconvenient Sequel van Al Gore. Al Gore laat in deze documentaire zien dat er nog hoop is om het tij te keren

Op 24 november organiseren Marketing Groningen, het Akkoord van Groningen en het Groninger Forum een avond met de vertoning van deze film en een nagesprek.

 

Gratis exemplaar special National Geographic

Nieuws

menu