Natuur en Milieufederaties richten GoodFoodClub op om duurzame streekproducten te promoten

Op www.goodfoodclub.nu vind je alle adressen voor duurzame streekproducten in je buurt. Foto via Natuur en Milieufederaties

Bij veel duurzame, kleinschalige boerenbedrijven kun je producten direct van de boer kopen. Om al die lokale aanbieders beter vindbaar te maken, lanceren de Natuur en Milieufederaties de website GoodFoodClub.nu.

Er zijn tot nu toe 29 Groningse en 19 Drentse aanbieders op de website te vinden, die allerlei uiteenlopende producten verkopen: van groente, fruit of brood tot mosterd, vlees of wijn. Naast boerenbedrijven staan er ook voedselbossen en vestigingen van biologische supermarkt EkoPlaza op de kaart . Ieder lokaal initiatief waar duurzaam en natuurvriendelijk gewerkt wordt, is welkom.

Groot online platform maakt lokale boeren beter vindbaar

„Wij willen de boeren op deze manier helpen in hun communicatie”, zegt Akkeliene Postema van de Natuur en Milieufederatie Groningen. „Dat is niet hun core business en zelf bereiken ze vaak maar een kleine vaste klantenkring. Door zo’n groot platform worden ondernemingen beter vindbaar en trekken ze misschien veel meer mensen.”

Zo’n platform bestond nog niet op deze schaal. „Een hele tijd geleden hadden we in Groningen wel iets dat de Lokale Smakenkaart heette”, zegt Postema. „Maar daar keek niemand meer naar en hij was niet meer actueel. Sommige ondernemers hadden zelf wel een goede site, maar lang niet allemaal.”

Tips, verhalen en evenementen bij de boer

Het is de bedoeling dat de GoodFoodClub echt een soort club wordt. Behalve een site zijn er ook eigen sociale mediakanalen en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een e-mailnieuwsbrief, met tips en achtergrondverhalen over voedsel en landbouw.

„We gaan het platform de komende tijd verder uitbouwen”, zegt Postema. „Zodra het weer kan, willen we ook graag activiteiten en evenementen organiseren bij de boeren. Zodat het echt een community wordt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu