Nieuwe aflevering soap Suikerzijde. Gemeente Groningen wil plots de dijk langs de vloeivelden afgraven en negen natuurclubs proberen daar een stokje voor te steken

Negen natuurorganisaties proberen te voorkomen dat de gemeente Groningen een dijk langs de vloeivelden van de voormalige suikerfabriek afgraaft.

De gemeente Groningen is na ruim 20 jaar opeens bang dat de dijk langs de vloeivelden van de voormalige suikerfabriek (van links naar rechts onder de spoorbaan op de foto) verschuift en grond op de spoorbaan terecht komt.

De gemeente Groningen is na ruim 20 jaar opeens bang dat de dijk langs de vloeivelden van de voormalige suikerfabriek (van links naar rechts onder de spoorbaan op de foto) verschuift en grond op de spoorbaan terecht komt. Foto: Aerophoto Eelde

Ze zien het plan om binnenkort de dijk af te graven als een nieuwe poging om de natuurwaarden bij de vloeivelden te vernietigen voordat de ontheffing van de Wet Natuurbescherming dat onmogelijk maakt. De natuur zou de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Suikerzijde in de weg staan.

Nieuws

Meest gelezen

menu