Nazomeren blaast festival bij Groningen af na persconferentie Rutte. ‘Totaal demotiverend, dit’

De organisatie van Nazomeren blaast het festival, dat dit jaar voor 4 en 11 september gepland stond, af. Een groot deel van de zesduizend kaarten was al verkocht.

Technofestival Nazomeren in 2019. Foto Geert Job Sevink

Technofestival Nazomeren in 2019. Foto Geert Job Sevink Foto: Geert Job Sevink

,,Totaal demotiverend, dit’’, zegt organisator Remko van der Klis. ,,Maar gezien de persconferentie van Rutte en De jonge hadden we geen keus. De regels zijn helder. Het is gewoon hartstikke vervelend maar we verplaatsen het nu naar volgend jaar.’’

Nazomeren was de laatste jaren, voor corona, behoorlijk aan het groeien. Het dansfestival werd gehouden op een terrein bij Roodehaan, ten zuidoosten van de stad Groningen. ,,We hadden steeds grotere, ook internationale namen uit het clubcircuit’’, zegt Van der Klis. ,,Uitstel dit jaar nog is geen optie. Dat geeft te veel stress, mensen hebben ook weer andere optredens. Het is niet anders.’’

Ook tal van andere eendaagse festivals en evenementen worden deze dagen toch afgeblazen. Zo gaat ook straatfestival Waterbei in Winschoten niet door.

In de evenementensector wordt me dubbele gevoelens gereageerd. Er heerst sowieso teleurstelling. Maar diverse organisatoren tonen ook begrip, omdat er nog te weinig jonge mensen gevaccineerd zijn.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu