Nee tegen zonnepark bij azc Ter Apel

De gemeente Westerwolde zegt nee tegen een zonnepark ten noorden van het asielcentrum in Ter Apel Foto: Huisman Media

Ten noorden van het asielcentrum in Ter Apel wordt geen zonnepark aangelegd. De gemeente Westerwolde werkt er niet aan mee.

Burgemeester en wethouders hebben dat woensdag bekend gemaakt.

Het bedrijf Solarfields wilde het zonnepark aanleggen op een oppervlakte van 30 hectare en legde het plan geruime tijd geleden bij de gemeente op tafel.

Vestiging van bedrijven

,,Maar op die locatie is ook ruimte voor de vestiging van bedrijven en die mogelijkheid willen we niet weggooien door het terrein nu vrij te geven voor de aanleg van een zonnepark’’, zegt wethouder Bart Huizing (PvdA). ,,Dat is een reden om niet mee te werken aan de verdere ontwikkeling van dit plan. Een andere reden is dat omwonenden ook behoorlijk veel bezwaren hadden. En voor ons is draagvlak in de omgeving heel belangrijk.’’

Bij de gemeente is overigens ook een plan voor de aanleg van een zonnepark ten zuiden van het asielcentrum ingediend, door een Friese onderneming. Over het meewerken aan dat plan is nog geen besluit genomen.

Dat is wel gebeurd waar het om de aanleg van een zonnepark aan de Schaalbergerweg in Ter Apelkanaal gaat. ,,Ook daar werken we verder niet aan mee omdat er veel bezwaren waren van omwonenden’’. aldus Huizing.

Nieuws

Meest gelezen

menu