'Neergestoken Groninger op Jaagpad was mogelijk willekeurig slachtoffer'

Terwijl roeiers hun rondje maken, doet de politie uitgebreid onderzoek op het Jaagpad in Groningen. Hier werd dinsdagavond een 27-jarige man uit Groningen doodgestoken. Foto: ProNews

Volgens een politiebron is de Groninger (27) die dinsdag werd doodgestoken bij het Jaagpad een willekeurig slachtoffer. De politie zegt dat het slachtoffer sportkleding droeg. Toch staat nog niets vast: bij het politie-onderzoek wordt nog met alle scenario's rekening gehouden.

Het slachtoffer werd dinsdagavond even na zeven uur neergestoken op het Jaagpad, achter het nabijgelegen sportcentrum ACLO. De man overleed ter plekke.

„Het is nog onduidelijk wat zich daarvoor precies heeft afgespeeld”, aldus de politie die getuigen oproept zich te melden.

Hockeysters zagen verwarde man

Hockeysters die vlakbij aan het trainen waren, zeggen een verwarde man te hebben gezien, die hun training gade sloeg. De sporters vonden zijn aanwezigheid vreemd. De recherche heeft de hockeysters gesproken.

Volgens woordvoerder Paul Heidanus is een ‘willekeurig slachtoffer’ een van de scenario’s die de politie onderzoekt. „Het is te vroeg in het onderzoek om nu al iets uit te sluiten.”

Zoekteam

Woensdagochtend zijn door een helikopter opnamen vanuit de lucht gemaakt. Kort erna kamde een specialistisch zoekteam van veteranen (Veteranen Search Team) de omgeving uit.

Donderdagmiddag is met een speurhond de omgeving doorzocht. Alle straatputten op het traject zijn onderzocht door de Brand- en Traangaseenheid, een politie-eenheid die deel uitmaakt van de Mobiele Eenheid.

Signalement

Dinsdagavond na het incident werd direct een rechercheteam geformeerd. Ook werd via Burgernet het signalement verspreid van de verdachte: een man tussen de 20 en 30 jaar oud, circa 1,75 meter lang en met een Zuid-Europees uiterlijk. De man droeg een donkere broek en had een donker petje op zijn hoofd. Hij is na het incident in zuidelijke richting naar de wijken Selwerd en Paddepoel gelopen.

Nieuws

Meest gelezen

menu