Negenjarige Bart uit Eexterveen brengt met Henk Wijngaard muzikaal eerbetoon aan zijn oma voor Teis Thuis Theater

Bart Stek met zijn idool Henk Wijngaard op het poidum van theater Geert Teis in Stadskanaal. Foto: Paul Abrahams

Bijna vijftig inwoners van de Kanaalstreek en omgeving hebben zich aangemeld voor Teis Thuis Theater. De negenjarige Bart Stek uit Eexterveen stond donderdag als één van de eersten op het podium in de schijnwerpers.

Inwoners van de Kanaalstreek krijgen de komende weken de gelegenheid om een kwartier lang op te treden op het podium van Theater Geert Teis. Van muziek tot ballet en nog veel meer. Het optreden wordt opgenomen en binnenkort vertoond via het Youtube kanaal van het theater. Aanmelden is mogelijk via de website van Theater Geert Teis .

Bart zingt 'Mijn oma' met idool Henk Wijngaard

Donderdag zijn de eerste drie optredens opgenomen. Zo stond onder meer Bart Stek op het podium in de schijnwerpers. Hij speelde op zijn gitaar de hit 'Met de vlam in de pijp' van Henk Wijngaard uit Emmen. De  negenjarige inwoner van Eexterveen is een groot fan van Wijngaard.

Na het optreden werd de knaap verrast. Niemand minder dan Henk Wijngaard kwam het podium oplopen en samen hebben ze het lied 'Mijn oma' gezongen. Henk Wijngaard heeft het lied geschreven.

'De mooiste dag in mijn leven'

Bart heeft de gitaar van zijn oma Geertje gekregen. Zij is een half jaar geleden overleden en zou vandaag haar 85ste verjaardag hebben gevierd. De leerling van basisschool De Kameleon had een foto van haar en een roos meegenomen. Het  was een grote wens van Bart om het lied samen te zingen. Als eerbetoon aan zijn oma. "Dit was de mooiste dag van mijn leven", zegt Bart uit de grond van zijn hart.

 

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Aanrader van de redactie
menu