Negentienduizend huishoudens in de kou. Zo worstelen de woningcorporaties in Drenthe, Friesland en Groningen met verduurzaming

Bijna 19.000 huishoudens die een woning huren van de woningcorporaties in Drenthe, Friesland en Groningen brengen de winter door in zeer slecht geïsoleerde huizen. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

Woningcorporaties verstrekken op grote schaal gratis radiatorfolie aan huurders in slecht geïsoleerde woningen. Met deze en andere isolatiespulletjes kunnen de bewoners van de koude huizen hun energielasten enigszins drukken.

Woningcorporaties verstrekken op grote schaal gratis radiatorfolie aan huurders in slecht geïsoleerde woningen. Met deze en andere isolatiespulletjes kunnen de bewoners van de koude huizen hun energielasten enigszins drukken. Foto: ANP/Ramon van Flymen

De bewoners van deze koude huurhuizen verstoken tot wel 2,5 keer meer aardgas dan de mensen in goed geïsoleerde woningen. Zij moeten mogelijk duizenden euro’s bijbetalen wanneer de eindafrekening van hun energiebedrijf op de mat valt.

Sneller isoleren

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's