Net sluit zich rond dealers in winkelstraatjes rond hoerenbuurt in de binnenstad van Groningen: 'Die gasten deinzen nergens voor terug'

Het is gelijk raak. Het verscherpte toezicht in en rond de Groningse Nieuwstad leidde dit weekend tot een eerste arrestatie. Met samenscholings- en gebiedsverboden binden politie en gemeente de strijd aan met dealers en andere criminele ‘omhangers’ in de hoerenbuurt.

Het verscherpte toezicht van gemeente en politie in het gebied rond de Nieuwstad in de binnenstad van Groningen leidde dit weekend tot de arrestatie van een op heterdaad betrapte dealer.

Het verscherpte toezicht van gemeente en politie in het gebied rond de Nieuwstad in de binnenstad van Groningen leidde dit weekend tot de arrestatie van een op heterdaad betrapte dealer. Foto: Peter Wassing

Opschudding op de hoek van de Nieuwstad met de Haddingestraat. Even voor vijf uur, winkelsluitingstijd, komen twee politiewagens aangescheurd vanaf het Zuiderdiep. Ze posteren zich met gillende banden pontificaal voor een gepimpte VW Golf en een blinkend buitenmodel Suzuki.

Nieuws

menu