Niels Joostens uit Slochteren lijsttrekker ChristenUnie Midden-Groningen. Afdeling wijst David de Jong aan als kandidaat-wethouder

Niels Joostens. Foto: Archief DVHN

Niels Joostens uit Slochteren is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 lijsttrekker voor de afdeling Midden-Groningen van de ChristenUnie. De afdeling heeft de huidige wethouder David de Jong aangewezen als kandidaat-wethouder.

De 40-jarige Joostens, werkzaam in het onderwijs, zit al sinds 2006 in de gemeenteraad van Slochteren en (sinds de herindeling per 1 januari 2018) Midden-Groningen. Hij is de beoogde voorzitter van de ChristenUnie-fractie in de gemeenteraad.

De huidige fractievoorzitter Marco Metscher (44) uit Sappemeer draagt het voorzitterschap over aan Joostens om ‘meer balans te krijgen tussen privé, zijn baan als bestuurssecretaris bij een woningcorporatie en het raadswerk’. Hij staat op de tweede plek van de 20 namen tellende kandidatenlijst. Metscher is nu nog voorzitter van de ChristenUnie-fractie in de gemeenteraad.

Derde en vierde op de lijst staan respectievelijk zittend raadslid Klaas Boer (56) uit Siddeburen en Roel Folkersma (62) uit Hoogezand.

Kandidaat-wethouder

De afdeling Midden-Groningen van de ChristenUnie heeft de 60-jarige David de Jong aangewezen als kandidaat-wethouder. De Jong volgde Jan Jakob Boersma op 1 juli op als wethouder van de gemeente Midden-Groningen. Hij was ook al van 1994 tot 2009 raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Groningen.

Nieuws

menu