Niemand, zeker de kleintjes niet, loopt ongemerkt langs 3-dimensionale straatkunst in Veendam

In het centrum van Veendam zijn afgelopen week op vier plaatsen driedimensionale straattekeningen gemaakt. Niemand die er ongemerkt aan voorbij gaat.

Evelyn van Buizen (links) en Miranda Dijkstra lijken op een kleurige stoel op het Raadhuisplein in Veendam te zitten. Optisch bedrog. In werkelijkheid zitten ze op de straat.

Evelyn van Buizen (links) en Miranda Dijkstra lijken op een kleurige stoel op het Raadhuisplein in Veendam te zitten. Optisch bedrog. In werkelijkheid zitten ze op de straat. Foto: Duncan Wijting

Dolle pret wanneer de Veendammer vriendinnen Evelyn van Buizen en Miranda Dijkstra op het Raadhuisplein samen in een stoel gaan zitten.

Optimaal effect in de juiste positie

Een stoel als een optische illusie. De fotograaf staat op het aangegeven beste gezichtspunt en dirigeert de vriendinnen voor een optimaal effect in de juiste positie.

Op het Veenlustplein ligt een zwembad met duikplank, voor het Veenkoloniaal museum staat een kruiwagen met turf en in de Winkler Prinspassage gaapt een heuse afgrond.

Driedimensionale straattekeningen

Maar niet echt. Het zijn driedimensionale straattekeningen, 3D-streetpainting’. Een optische illusie met perspectief. Met ruimtelijk inzicht, creativiteit, verf en een stuk straat worden vreemdsoortige, kleurrijke vlakken vanuit de juiste positie bekeken opeens een stoel, zwembad, kruiwagen of afgrond.

Het werk is met acrylverf op waterbasis gemaakt. Hoe lang de straatkunst zichtbaar blijft hangt af van de ondergrond, het weer, de locatie en de frequentie van verkeer en reinigingsdiensten.

Iedereen heeft een camera

Overal in het centrum staan (groot)ouders de (klein)kinderen op de juiste plek te dirigeren.

En dan is het handig dat iedereen met de mobiele telefoon in het bezit is van een camera. Zodat er een fotootje van de (klein)kinderen naar de ouders of opa en oma geappt kan worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu