Ruim de helft van de nieuwe ministers heeft naast privéwoning ook andere huizen. Henk Staghouwer uit Groningen is koploper met zeven panden

De leden van het nieuwe kabinet zitten ruim in het vastgoed. De helft van de vers aangetreden ministersploeg heeft naast de privéwoning meerdere panden in eigendom. De Groningse oud-gedeputeerde Henk Staghouwer is koploper met zeven panden.

Landbouwminister Henk Staghouwer, hier in kennismakingsgesprek met Mark Rutte, blijkt in het nieuwe kabinet de bewindsman met het meeste vastgoed. De Groningse oud-gedeputeerde bezit zeven panden.

Landbouwminister Henk Staghouwer, hier in kennismakingsgesprek met Mark Rutte, blijkt in het nieuwe kabinet de bewindsman met het meeste vastgoed. De Groningse oud-gedeputeerde bezit zeven panden. Foto: ANP/Bart Maat

Dat blijkt uit een lijst met zakelijke en financiële privébelangen en betaalde nevenfuncties die premier Rutte openbaar heeft gemaakt over zijn nieuwe ministersploeg. Hij geeft daarin een overzicht van de maatregelen die de bewindslieden hebben getroffen, om belangenverstrengeling te voorkomen.

Ministers in vastgoed: van vakantiehuisje tot lijst met zeven objecten

Nieuws

menu