Nieuw kunstgras voor VV Zuidhorn

FOTO ARCHIEF DVHN

Met ingang van het nieuwe seizoen kan de voetbalvereniging Zuidhorn in september beschikken over een tweede kunstgrasveld.

Over de financiering hiervan bereikte het bestuur van VV Zuidhorn overeenstemming met B en W van die gemeente. Behalve dat een tweede kunstgrasveld wordt aangelegd moet de toplaag van het bestaande kunstgrasveld dat tien jaar geleden werd gerealiseerd, worden vervangen. De plannen vergen een investering van in totaal 380.000 euro.

Gemeente draagt bij

De gemeente hoest het grootste deel van dit bedrag op. Voor de vervanging van de toplaag werd eerder al ruim 30.000 euro gereserveerd. B en W stellen voor aan de gemeenteraad om daarnaast de komende jaren ieder jaar 17.200 euro aan kapitaalslasten vrij te maken om hieruit de investering te betalen.

De club moet ook zelf een stevige duit in het zakje doen. Het kunstgras wordt aangelegd op het bestaande veld twee. De boekwaarde die nog rust op dit veld - 24.000 euro - betaalt de club als ‘tegenprestatie’ aan de gemeente. Daarnaast draagt de vereniging eenmalig nog eens 6000 euro bij aan het kunstgras.

Verder zijn gemeente en club een huurverhoging overeengekomen voor de accommodatie die VV Zuidhorn in gebruik heeft. Van de 10.000 euro waarmee de huur jaarlijks omhoog gaat, draagt de club 7500 euro bij in natura door zelfwerkzaamheid van leden bij de schoonmaak van de buitenkleedkamers.

’Uitbreiding geen overbodige luxe’

Bij de presentatie van de plannen in de bestuurskamer van VV Zuidhorn in het bijzijn van de wethouders Henk Bakker (GroenLinks) en Fred Stol (CDA) kondigde voorzitter Hessel Brandsen gistermiddag aan dat de vereniging diverse geldinzamelingsacties op touw gaat zetten. Zo gaat de club meedoen aan de website www.kunstgrasheld.nl waarbij belangstellenden voor 5 euro een vierkante meter kunstgras ‘adopteren’. ,,We hebben 6000 vierkante meter kunstgras te vergeven’’, rekende Brandsen voor. Verder worden sponsors gezocht die voor langere tijd hun naam aan het nieuwe kunstgrasveld willen verbinden.

Tijdens een ledenvergadering op 4 april wordt de leden gevraagd in te stemmen met de plannen. Twee weken later volgt het jawoord van de gemeenteraad. De uitbreiding van de capaciteit is volgens Brandsen geen overbodige luxe. De afgelopen drie jaar nam het ledental toe met rond de 100 tot in totaal 850. Met name het meidenvoetbal is in opkomst. VV Zuidhorn telt 91 dames die op de groene mat acteren. In totaal heeft de club meer dan 40 teams in competitie. Al jaren is er gebrek aan met name trainingscapaciteit.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu