Nieuw leven voor molen De Hoop

Molen de Hoop in Middelstum. Foto Archief Corné Sparidaens

Loppersum wil medewerking verlenen aan nieuwe plannen voor molen De Hoop in Middelstum. Die omvatten onder meer een winkel en bed&breakfast.

Een ondernemer wil De Hoop te gebruiken als winkel/werkplaats en als educatieve ruimte en/of expositieruimte. Ook bestaat het plan het oude pakhuis dat ernaast heeft gestaan, te herbouwen tot een multifunctionele ruimte en een bed&breakfast.

De plannen moeten nog uitgewerkt worden, maar B en W hebben al besloten onder voorwaarden mee te werken aan de realisatie. Als het doorgaat, moet het bestemmingsplan voor die locatie op drie punten worden gewijzigd.

De Hoop
De Hoop is een voormalige koren- en pelmolen aan de westzijde van het Boterdiep, gebouwd in 1855. Hij was tot 1954 in bedrijf en onderging enkele jaren geleden een grondige restauratie.

De Middelstumer molen is deze week, net als De Stormvogel in Loppersum en De Leeuw in Zeerijp, door Loppersum en Stichting de Groninger Poldermolens voor een symbolisch bedrag van 3 euro per stuk aan Stichting Het Groninger Landschap overgedragen. Loppersum deed een eenmalige financiële bijdrage voor toekomstig onderhoud.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu