Nieuwbouw De Menterne verhit de gemoederen: Muntendam wil houden wat het heeft en laat zich niet afkopen met een gasstelletje en koffiezetapparaat

De raad van Midden-Groningen heeft het college van B en W het vuur na aan de schenen gelegd over het vlekkenplan voor het centrum van Muntendam. Vijf jaar lang bleef het daar stil; nu laten de Muntendammers zich niet afkopen met een gasstelletje en koffiezetapparaat.

Het centrum van Muntendam. Linksboven het gemeentehuis, met daar rechtsonder de contouren van De Menterne. Het wordt passen en meten om op die locatie een multifunctionele accommodatie te bouwen.

Het centrum van Muntendam. Linksboven het gemeentehuis, met daar rechtsonder de contouren van De Menterne. Het wordt passen en meten om op die locatie een multifunctionele accommodatie te bouwen. foto archief dvhn

De Muntendammers weten wat ze hebben, maar het blijft onduidelijk wat ze in de nieuwe opzet krijgen. De Menterne wordt gesloopt en op dezelfde plaats wordt een gecombineerd schoolgebouw met dorpshuis gebouwd.

Nieuws

menu