Nieuwbouw basisschool De Driebond in Engelbert wordt 'dorpje voor kinderen'

Impressie van het nieuwe onderkomen van De Driebond. Illustratie: vector-i

Het nieuwe onderkomen van basisschool De Driebond op het terrein van het Multifunctioneel Centrum (MFC) Engelbert wordt een ‘dorpje voor kinderen’. Dat heeft de gemeente Groningen donderdag bekendgemaakt.

Drie architectenbureaus hadden een ontwerp voor de nieuwbouw gemaakt. Een jury - een afvaardiging van de gemeente Groningen en Openbaar Onderwijs Groninge - beoordeelde de inzending Klein Engelbert van vector-i als meest geschikt omdat ze het ontwerp ‘zeer passend in de omgeving’ vindt.

‘Daarnaast is het een flexibel ontwerp dat nog goed aangepast kan worden in de verdere uitwerking van het project’, liet ze optekenen.

Belevingswereld van kinderen

De nieuwbouw aan de Woldjerspoorweg zal bestaan uit meerdere huisjes die moeten aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Vector- i heeft bij het ontwerp verder veel aandacht besteed aan gezonde materialen, duurzaamheid en aardbevingsbestendigheid. Voor de nieuwbouw zal daarom vooral gebruik worden gemaakt van hout als bouwmateriaal.

Nieuwe aanrijroute richting MFC

Voor de nieuwbouw van De Driebond moet ook een nieuwe aanrijroute richting het MFC worden gerealiseerd. In de huidige situatie gaat namelijk al het verkeer richting sportvelden (achter het MFC) en dorpshuis via de Woldjerspoorweg. Uitbreiding van deze locatie met een school, resulteert in een intensiever gebruik van de weg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu