Nieuwbouw seksclub aan Pasop in Midwolde laat op zich wachten

Er komt voorlopig geen eind aan de verloedering van het pand van de voormalige Club 94 aan de Pasop in Midwolde.

Inmiddels staat het pand drie jaar leeg. Sinds vorig jaar zijn de ramen aan de voorkant dichtgetimmerd. Aan de achterkant bevindt zich een serre waarvan de ramen zijn ingeslagen. Vandalen dringen regelmatig naar binnen.

Sloop en daarna nieuwbouw

De eigenaar die woonachtig is in Boerakker, meldt dat het pand op termijn wordt gesloopt. Twee jaar geleden vond hij in Friesland een potentiële koper die ter plekke nieuwbouw wil realiseren. De omgevingsvergunning die hiervoor nodig is, is volgens de huidige pandeigenaar, reeds verstrekt door de gemeente. Omdat de toekomstige exploitant de financiering nog niet rond heeft, laten sloop en nieuwbouw nog op zich wachten.

‘Liever verpaupering dan dames aan het werk’

De gemeente Leek kon vorig jaar niet veel anders dan meewerken aan de omgevingsvergunning: de Pasop in Midwolde is de enige locatie in deze voormalige gemeente waar een seksinrichting is toegestaan. Het toenmalig Leekster raadslid Koos Siegers (ChristenUnie) juichte vorig jaar de verloedering van het pand toe. ,,Ik heb liever dat het pand verder verpaupert dan dat de dames hier weer aan het werk gaan’’, sprak hij indertijd. Het lege sekspand zit de huidige eigenaar van het object niet op de nek: ,,Ik krijg keurig m’n geld. De nieuwe exploitant maakt maandelijks huur over.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu