Het Hogeland wil woningzoekenden uit de stad Groningen trekken: nieuwbouwwijk Munster Winsum sneller volgebouwd

Fase 1 van Munster (links) is bijna volgebouwd. Volgend jaar moeten de rest van de circa 80 kavels worden uitgegeven. Foto DVHN

Als alles goed gaat komen de kavels van Munster, de nieuwbouwwijk aan oostkant van Winsum, eind volgend jaar in de verkoop.

Gemeente Het Hogeland wil de tweede en derde fase van het gebied versneld ontwikkelen. Het gaat om circa tachtig kavels.

(Tekst leest door onder de afbeelding)

Het Hogeland neemt de maatregel vanwege de grote druk op de woningmarkt. Ze hoopt met de nieuwbouw mensen van buiten de regio naar Het Hogeland te trekken. Dat Winsum door de ANWB is uitgeroepen tot Allermooiste dorp van Nederland moet ook extra belangstellenden trekken.

Overspannen woningmarkt

,,We moeten het ijzer smeden als het heet is’’, zegt wethouder Eltjo Dijkhuis. ,,De stad Groningen en de regio daar omheen kennen een overspannen woningmarkt. Daar kunnen we als gemeente Het Hogeland profijt van hebben. We kunnen de overloop uit stad en regio een alternatief bieden.’’

Maar ook in andere dorpen ziet hij kansen. ,,Daarom gaan we ook daar de ontwikkeling van woningbouw versnellen.’’

Bobenco-terrein

Naast de gasloze wijk Munster ligt het Bobenco-terrein waarop oude loodsen staan van voormalig bouwmarktondernemer Bob Sennema. Het terrein ligt er haveloos bij, is omheind met hekken omdat er asbest ligt en is met groen overwoekerd.

(Tekst leest door onder foto)


Sinds vorig jaar is het in handen van een nieuwe projectontwikkelaar die ook negen woningen in de wijk Munster bouwt. De gemeente is met deze ontwikkelaar in gesprek en hoopt op die plek 25 woningen ‘in verschillende segmenten en prijsklassen te bouwen’. Als alle procedures goed verlopen zou de bouw ervan volgend jaar zomer kunnen beginnen.

Nieuws

Meest gelezen

menu