Nieuwe Kerk in Groningen neemt kinderen mee op tijdreis met dagelijkse videovertelling 'Het Mysterie' vanuit het kerktorentje

Foto: Nieuwe Kerk.

Kinderen kunnen vanaf 1 december dagelijks een videovertelling uit het torentje van de Nieuwe Kerk in Groningen volgen. De kerk heeft het boek Het Mysterie opgenomen en zendt dagelijks een aflevering van 7 à 8 minuten uit.

De filmpjes zijn in samenwerking met OOG TV gemaakt.

In Het Mysterie van Jostein Gaarder (auteur van De wereld van Sofie ) vindt hoofdpersoon Joachim een bijzondere adventskalender. Elke keer als hij een luikje van de kalender opent, valt er een stukje papier uit met een spannend verhaal over Elisabet die een tijdreis maakt. Haar avontuur begint in het Europa van nu en eindigt in het jaar nul in Bethlehem.

Doe-het-zelf-adventskalender

De Nieuwe Kerk wil kinderen ‘mee op reis nemen’ naar het kerstfeest. Kinderen die op zondag 29 november om 15.30 uur naar het speciale Mysterie-kinderevenement komen (waarvoor je je hier kunt aanmelden) krijgen een doe-het-zelf-pakket voor een adventskalender, inclusief wat lekkers om erin te stoppen. Het doe-het-zelf-pakket is ook via de website van de kerk te downloaden.

Levende Kerststal

De afleveringen van de videovertelling worden dagelijks om 12.00 en 17.00 uur uitgezonden op OOG TV en zijn daarnaast te volgen via de website en het YouTube kanaal van de Nieuwe Kerk. De vertellingen eindigen op 24 december. Die dag is er een levende kerststal in de Nieuwe Kerk. Om die te bezoeken moeten mensen intekenen op een tijdslot, in verband met corona.

Bekijk hier de trailer van Het Mysterie:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu