Brandweerkazerne Ter Apel wordt opgeheven, en er liggen meer posten in provincie Groningen onder vergrootglas. Dit gaat er veranderen

De brandweerkazerne in Ter Apel wordt verplaatst in de richting van Musselkanaal. Volgens de Veiligheidsregio Groningen (VRG) is de huidige brandweerpost in het grensdorp niet langer toereikend om het gebied te bedienen.

De Veiligheidsregio in Groningen hecht waarde aan aanrijtijden en spreiding en neemt de brandweerkazernes en -posten onder de loep.

De Veiligheidsregio in Groningen hecht waarde aan aanrijtijden en spreiding en neemt de brandweerkazernes en -posten onder de loep. Foto: Venema Media

,,We kijken niet alleen naar aanrijtijden, maar ook naar hoe de omgeving zich heeft ontwikkeld’’, zegt Jaap Kuin, VRG-bestuurslid en burgemeester van Pekela. ,,Denk aan de komst van meer mensen en gebouwen. Dit deel van de Veenkoloniën zit in de lift.’’ Kuin doelt onder meer op de toegenomen bedrijvigheid op industrieterreinen en het aanmeld- en asielzoekerscentrum in Ter Apel.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's