Nieuwe coalitie Groningen wil heft in eigen hand nemen op energie- en woningmarkt. GroenLinks, PvdA, PvdD, SP en ChristenUnie breiden wethoudersclub uit naar acht

De nieuwe coalitie in Groningen wil een gemeentelijk energiebedrijf en een vastgoedbedrijf opzetten om zo ‘de regie terug te pakken’ in die sectoren. GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie willen de komende jaren met acht wethouders (eentje meer) aan de slag onder de noemer ‘Het begint in Groningen − Voor wat echt van waarde is’.

Formateur Mattias Gijsbertsen (r) tijdens de aanbieding van het coalitieakkoord van GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie aan burgemeester Koen Schuiling.

Formateur Mattias Gijsbertsen (r) tijdens de aanbieding van het coalitieakkoord van GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en ChristenUnie aan burgemeester Koen Schuiling. Foto: ANP

Formateur Mattias Gijsbertsen presenteerde maandagochtend de beoogde nieuwe club bestuurders en het coalitieakkoord voor de komende jaren. Dat akkoord gaat uit van vier hoofdthema’s: bestaanszekerheid bieden, gelijke kansen voor alle Groningers, groene en eerlijke groei van Groningen en samenwerking.

Volkshuisvesting, een eigen energiebedrijf en een wethouder eiwittransitie

Nieuws

Meest gelezen

menu