Nieuwe coronagevallen in besmettingshaard Leer leiden tot strengere Duitse aanpak: alle bewoners in quarantaine moeten zich verplicht laten testen op het virus

Restaurant Alte Scheune bij Leer. Videostill AD

Het aantal coronapatiënten in en om Leer blijft oplopen. De ruim 200 personen die in quarantaine zitten, krijgen daarom een verplichte coronatest.

Dat heeft het Robert Koch Instituut, de Duitse RIVM, de gezondheidsdienst in Landkreis Leer geadviseerd. Ook als de 217 mensen die verplicht in huis moeten blijven geen symptomen van het coronavirus vertonen, dienen ze zich te laten testen.

Omdat het een momentopname betreft moeten de personen die zich aan een test moeten onderwerpen in quarantaine blijven. Ook als de test negatief uitpakt. Ook de personen die al sinds vorige week in quarantaine zitten moeten zich melden voor een test.

Grote tegenvaller

Voor Landkreis Leer is het een grote tegenvaller dat er nog steeds nieuwe besmettingsgevallen bijkomen. Sinds donderdag zijn er weer vier nieuwe gevallen bijgekomen, waarmee de teller op 34 staat. Dat betreft alleen al mensen in Landkreis Leer. Hoeveel mensen buiten dit Landkreis zijn besmet is onduidelijk.

De corona-uitbraak ontstond op 15 mei, nadat een besmet persoon een etentje in een restaurant had bezocht. Andere bezoekers bij de heropening van het restaurant raakten ook besmet.

Nieuws

Meest gelezen

menu