Nieuwe stappen tegen menstruatiearmoede dankzij donatie van Rotary Hoogezand-Sappemeer aan Bloedserieus Midden-Groningen

Stockfoto Foto: Shutterstock

Bloedserieus Midden-Groningen is blij met de gift van Rotary Hoogezand-Sappemeer. Daarmee kunnen meiden op het Aletta Jacobs College die geen menstruatieverband kunnen betalen en vrouwen die gebruik maken van de voedselbank in Hoogezand dat de komende twee jaar toch gratis krijgen.

Dat komt dankzij een donatie van 5000 euro van Rotary Hoogezand-Sappemeer. Het geld werd opgehaald tijdens de jaarlijkse Rally Noord Nederland. Jolanda Oest van Bloedserieus Midden-Groningen is verheugd, zegt ze.

De plaatselijke Etos in Hoogezand gaat de komende twee jaar de voedselbank Midden-Groningen en het Aletta Jacobs maandelijks voorzien van producten, zegt Oest. De ondernemer heeft het gedoneerde bedrag zelf nog verhoogd. Ook een aantal basisscholen krijgt menstruatieproducten.

Bijna één op de tien vrouwen heeft soms geen geld voor maandverband of tampons. Zij blijven soms thuis van school of werk, of vervangen het door onhygiënische alternatieven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu