Nieuwe veerdienst Holland Norway Lines in trek. 30 duizend mensen kochten al tickets voor de oversteek van Eemshaven naar Kristiansand in Noorwegen

Holland Norway Lines begint in het voorjaar vanuit de Eemshaven een veerdienst voor personen en voertuigen naar Kristiansand.

Holland Norway Lines kondigde in november een nieuwe veerdienst tussen de Eemshaven en het Noorse Kristiansand aan. Sindsdien hebben ruim 30.000 personen een overtocht geboekt.

Dat heeft Holland Norway Lines donderdag bekendgemaakt.

De veerboot MS Romantika, die nu nog bij de rederij Tallink in Tallinn (Estland) ligt, krijgt in maart een onderhoudsbeurt. Het schip wordt daarbij onder meer in de kleuren van Holland Norway Lines gebracht.

De eerste afvaart staat gepland voor 7 april 2022 zal plaatsvinden. Het schip kan 2500 passagiers vervoeren. Dit aantal wordt vanwege de coronamaatregelen in eerste instantie teruggebracht naar 1500.

Bouw terminal in Eemshaven

In de Eemshaven is de bouw van de terminal inmiddels ook van start gegaan. Deze bouw vindt gefaseerd plaats. De terminal bestaat uit een kantoor voor passagiersafwikkeling (check-in), wachtruimtes, een restaurant en kantoorgebouw voor personeel.

Daarnaast krijgt de terminal een zogenaamde roll-on-roll-off-brug en een opstelterrein voor vrachtauto’s en auto’s die wachten om aan boord te rijden.

Per trein tot aan de veerboot

Op dit moment vindt afstemming plaats over het vervoer per trein tot aan de veerboot in de Eemshaven. Reizigers die zonder auto de overtocht naar Noorwegen maken, kunnen niet parkeren in de Eemshaven. Zij kunnen een speciaal ticket kopen, waarmee ze op ieder station in Nederland de trein kunnen nemen naar de Eemshaven.

De MS Romantika vertrekt drie keer per week om 15.00 uur vanuit Eemshaven om de volgende ochtend om 09.00 uur aan te komen in Kristiansand. Eveneens is er een terugtocht naar Nederland.

Nieuws

Meest gelezen

menu