Nieuwe woonwijk Engelse Park in Groningen is voor de helft klaar (en de laatste huizen worden dit jaar gebouwd)

Wethouder Roeland van der Schaaf (links) geeft de eerste bewoners van de nieuwe woningen in Engelse Park de sleutels. Foto: Henk Tammens

Groningen-Zuid is 31 parkvilla’s en tuinwoningen rijker. Fase 2 van de nieuwe woonwijk Engelse Park is gereed. Woonwethouder Roeland van der Schaaf gaf de nieuwe bewoners maandagmiddag hun huissleutels.

Engelse Park wordt in drie fases gebouwd op de plek waar ten tijde van de Eerste Wereldoorlog Engelse soldaten waren geïnterneerd, vlak naast het Sterrebos. De koopwoningen variëren in prijs van 365.900 tot 660.000 euro en zijn energieneutraal gebouwd.

‘Stad heeft nieuwbouwwoningen hard nodig’

,,Er worden momenteel op heel veel plekken woningen gebouwd in Groningen. De stad heeft ze hard nodig’’, zegt wethouder Van der Schaaf. Net als veel andere steden kampt Groningen met een krappe woningmarkt, waar vele malen meer vraag is dan aanbod.

Engelse Park is een samenwerkingsproject van VolkerWessels, Ballast Nedam, Rottinghuis en Friso. In totaal krijgt de wijk 95 huizen; de laatste worden later dit jaar gebouwd. Ook komen er elektrische deelauto’s.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu