Nog drie tieners aangehouden voor rellen in binnenstad van Groningen. Twee jongens (15 en 16 jaar oud) verdacht van plunderen Greving & Greving

Rellen zondagavond in Groningen. Foto: Niels Akkerman

De politie heeft zaterdag drie personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de ongeregeldheden van zondag 21 november in Groningen.

Twee minderjarige jongens uit Groningen (15 en 16 jaar oud) zijn aangehouden, omdat de politie ze in verband heeft gebracht met het plunderen van opticien Greving & Greving aan de Grote Markt. ‘Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging’, volgens het politiebericht .

De derde aangehouden persoon is een 19-jarige vrouw uit Hoogezand. De politie verdenkt haar van ‘opruiing in relatie tot de ongeregeldheden’. Dat betekent dat ze anderen aangespoord zou hebben te gaan rellen in de stad.

Eerder vier aanhoudingen verricht

De politie sluit volgens het bericht meerdere aanhoudingen niet uit. Een uitgebreid onderzoek naar de rellen loopt nog steeds. Volgens de politie zijn er eerder vier mensen aangehouden. Mannen van 18 en 33 jaar uit Winschoten en Stadskanaal, en twee jongens van 15 en 13 uit de stad Groningen.

Voor het onderzoek roept de politie mensen die tips/informatie over de ongeregeldheden hebben deze te delen met de politie.

Nieuws

Meest gelezen

menu