Wat worden dit jaar de hipste restaurants van Groningen? 'Eetcafés hebben hun langste tijd wel gehad'
Wordt 2023 het jaar van streetfoodzaakjes in de stad? Verliest de cocktail esma (espresso martini) zijn populariteit en welk drankje neemt zijn plaats in? En welke chefs gaan de horecawereld laten overkoken? Dit voorspellen Groningse horecamensen.

Wat kunnen we van de Groningse horeca, eten en drinken verwachten in 2023? Foto: Geert Job Sevink
Volgens de Groningse horecaondernemers Dorien Wiltjer en Monique Mathon gaan we in 2023 een tweedeling zien. ,,In een instabiele wereld, met de ene crisis na de andere, zie je aan de ene kant mensen die bewuster met eten willen omgaan, weten waar het vandaan komt en extra kritisch zijn waar ze hun geld aan uitgeven. Aan de andere kant zie je een hang naar het bekende, het veilige.’’
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier