Geld voor station woonwijk SuikerUnie en ringweg in Groningen. Noorden krijgt nog geen 250 miljoen uit infrastructuur-potje van 7,5 miljard

Van de 7,5 miljard euro die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uittrekt voor nieuwe wegen en openbaar vervoer in het hele land gaat 242 miljoen euro naar Groningen en Assen, met name voor een nieuw station bij een woonwijk op het SuikerUnie-terrein.

De vloeivelden bij de voormalige Suikerunie-fabriek hebben zich ontwikkeld tot een waardevol natuurgebied. Natuurorganisaties vrezen dat dat in het gedrang komt door de plannen voor de nieuwe stadswijk Suikerzijde.

De vloeivelden bij de voormalige Suikerunie-fabriek hebben zich ontwikkeld tot een waardevol natuurgebied. Natuurorganisaties vrezen dat dat in het gedrang komt door de plannen voor de nieuwe stadswijk Suikerzijde. Foto: Peter Wassing

Dat maakt het ministerie maandagmiddag bekend. Het overgrote deel van het geld gaat naar de doorstroming op rijkswegen in de Randstad en rond Eindhoven. Er gaat 1,5 miljard euro naar spoor en stations tussen Leiden en Dordrecht. Ook krijgt Gelderland geld voor een betere trein naar de Achterhoek.