Noorderpoort opent Praktijkcentrum voor Fietstechniek aan de Bornholmstraat Groningen

Foto: Shutterstock.

Noorderpoort opent maandag officieel het Praktijkcentrum voor Fietstechniek aan de Bornholmstraat in Groningen. De nieuwe waterstoffiets van de school is die dag ook te bewonderen.

Met het praktijkcentrum biedt Noorderpoort ‘een moderne leerplek, voorzien van alles wat nodig is om de fietstechnici van de toekomst op te leiden’, zo meldt de onderwijsinstelling.

Gedeputeerde van de provincie Groningen Fleur Gräper-van Koolwijk en CvB-lid van Noorderpoort Gerry Geitz zullen de opening verrichten. De nieuwe waterstoffiets van Noorderpoort is maandag ook te zien bij de opening.

Vraag naar vakmensen

De fiets wordt steeds belangrijker voor mensen, schrijft Noorderpoort. ‘Zeker ook in Groningen-stad. Er is dus volop werk voor fietstechnici en volop vraag naar vakmensen. De eerste resultaten zijn hoopgevend: dit jaar zijn maar liefst 54 eerstejaarsstudenten gestart, terwijl dat er vorig jaar 16 waren.’

Afstand tot arbeidsmarkt

Met ‘Werk in Zicht’ en de beroepspraktijk biedt Noorderpoort modules aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘De eerste groep van twaalf deelnemers heeft het traject inmiddels doorlopen en vijf daarvan zijn nu ingestroomd in de reguliere opleiding. Vanwege het succes krijgt de samenwerking een vervolg en gaat een tweede groep starten.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
mbo
MBO's
menu