Noorderzon zoekt vertellers voor videoproject

Voor een videoproject dat te zien is tijdens Noorderzon 2016 is de organisatie op zoek naar acht mensen die festivalbezoekers willen vertellen over hoe het was toen ze 21 waren.

De acht verhalen gaan deel uit maken van een project van de Zwitserse kunstenaar en filmmaker Mats Staub (zie foto). Noorderzon zoekt mensen in acht verschillende leeftijdscategorieën. Ze vertellen over hoe hun leven eruit zag, hoe het voelde om jong te zijn in die tijd en hun herinnering aan specifieke verhalen.

,,Om zich aan te kunnen melden, hoeft de verteller geen enorme avonturen beleefd te hebben. Iedereen heeft zijn eigen kleine en grote verhalen en herinneringen uit die tijd en die zijn allemaal interessant’’, stelt Noorderzon.

21 – Memories of Growing Up

Voorwaarde is wel dat de vertellers hun verhaal in het Engels kunnen houden. Het project gaat deel uitmaken van het internationale hoofdprogramma van Noorderzon. Het festival vindt dit jaar plaats van donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus. Binnenkort wordt meer bekend gemaakt over het programma.

Geïnteresseerden voor het project 21 – Memories of Growing Up kunnen zich opgeven door voor vrijdag 25 maart een formulier in te vullen op noorderzon.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu